Saturday, February 16, 2013

Profesorii romani predau cursuri copiilor romani din strainatate

Din dorinta de a avea un trai mai bun, multi dintre profesorii romani au ales sa profeseze in strainatate, unde salariile lor ajung sa fie de 12-13 ori mai mari decat cele din tara. Cele mai multe oferte au venit din partea Uniunii Europene in tari ca Spania, Italia, Belgia, Olanda, Franta, Germania dar si de peste ocean in Australia sau Statele Unite ale Americii.

Copii romani din statele membre ale Uniunii Europene pot participa la cursul de Limba, cultura si civilizatia romaneasca, care este predat de profesorii romani, in cadrul institutiilor de invatamant din tarilor respective. Se pare ca acest curs a fost predat prima oara in Spania si Italia in anul scolar 2007-2008.

Conform datelor oferite de Ministerul Educatiei in Spania au participat la cursul de limba romana peste 4000 de copii romani in anul scolar 2011-2012. Aceeasi sursa ne informeaza ca in Olanda, profesorii care preadau acest curs primesc un salar brut de aproximativ 30.5 euro pe ora. Nici SUA nu este mai prejos unde profesorii romani castiga un salar de aproximativ 30.000 de dolari pe an.

Trei universitati din strainatate au nevoie de lectori de limba romana. Ofertele de munca vin din partea Germaniei la Universitatea "Johannes Gutenberg" din Mainz, a Ungariei, pentru Universitatea ELTE din Budapesta si din partea Universitatii din Karaganda, Republica Kazahstan. Cursurile de limba romana sustinute in Germania incep din semestrul al-II-lea al anului de studiu 2012-2013, iar in Ungaria si Republica Kazahstan in anul universitar 2013-2014.

Vizitand JobsAlert.ro veti avea acces la cateva mii de locuri de munca in Romania si strainatate.

No comments:

Post a Comment