Thursday, February 21, 2013

Uniunea Europeana, rampa de lansare a medicilor rezidenti

Uniunea Europeana, rampa de lansare a medicilor rezidenti

Locuri de munca in strainatate pentru medicii romani

Datorita crizei economice, cel mai mult a avut de suferit sistemul sanatatii. Ca si in celelalte sisteme a generat problema salariilor. Cei mai multi medici se confrunta cu probleme existente si astazi, cum sunt lipsa dotarilor din spitale si a medicatiei necesare dar si salariile mici. Ca in orice meserie salariile se acorda in functie de pregatire si experienta. Asadar, un tanar absolvent, poarta denumirea de medic rezident, care pentru a deveni medic specialist trebuie sa aiba in campul muncii 7 ani de experienta. Majoritatea roamnilor sunt convinsi ca sistemul sanatatii se confrunta cu toate aceste lipsuri datorita faptului ce se afla sub administrarea statatului.

Multi dintre medici romani au ales un loc de munca in strainatate datorita faptului ca salariile sunt si de 10 ori mai mari decat cele din Romania. Angajatorii straini ofera medicilor rezidenti salarii de aproximativ 2000 de euro chiar din primii ani de practica. Pe langa salar, multi dintre angajatori ofera transport, cazare si masa. Pe masura ce capata experienta si salariile sunt pe masura. Un medic specialist poate castiga un salar de aproximativ 7000 de euro.

Angajatorii straini sunt interesati de forta de munca din Romania atat pentru spitale cat si pentru clinici private datorita faptului ca nu sunt probleme in ceea ce priveste recunoasterea diplomelor romanesti, peste tot in lume acestea fiind recunoscute.

Pe platform www.JobsAlert.ro puteti gasi cateva mii de locuri de munca in strainatate si Romania.

No comments:

Post a Comment