Monday, April 29, 2013

Medicii romani recunoscuti pe piata muncii din strainatate



Diplomele romanesti sunt recunoscute in toata lumea fara a intampina probleme. Acesta este unul dintre motivele pentru care multi angajatori straini vin cu oferte de locuri de munca pentru medicii romani pe care le indulcesc si cu diferite beneficii cum sunt asigurare, transport, cazare, masa sau cursuri de perfectionare a limbii. Numarul ofertelor a inceput sa creasca odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Eurpeana, si multe dintre ele au si fost onorate datorita conditiilor de munca si a salariilor care sunt de pana la 10 ori mai mari decat cele din tara.

Medicii rezidenti, in Romania, in primii 7 ani de practica dupa absolvire primesc un salar de aproximativ 150 de euro, in timp ce angajatorii straini ofera salarii de aproximativ 2000 de euro. Medicii specialisti pot castiga sume importante de bani ajungand si la salarii de 7000 de euro, in functie de experienta si specialitate.

Directiva Recunoasterii profesionale permite medicilor romani sa profeseze atat in Spatiul Economic European cat si in Uniunea Europeana. Peste 2800 de medici romani, au optat pentru locuri de munca in strainatate in anul 2011. Cei mai multi au preferat sa emigreze in Germania, Franta si Marea Britanie.

In prezent, Germania este angajatorul numarul unu, care ofera locuri de munca in Germania pentru muncitorii romani in diferite domenii de munca.

Plartorma www.JobsAlert.ro va pune la dispozitie o multitudine de oferte pentru locuri de munca in strainatate si in Uniunea Europeana.

No comments:

Post a Comment