Thursday, June 20, 2013

Angajatorii fac angajari pe baza recomandarilor salariatilor

Conform informatiilor oferite de Realitatea.net, unii angajatori utilizeaza ca sursa de selectie a noilor angajati, recomandarile salariatilor ce figureaza deja in calitate de angajati. Se pare ca aceasta sursa de recrutare este pe primul loc in preferintele unor angajatori care ofera locuri de munca in strainatate.

Potrivit unor studii, angajatorii care prefera sa angajeze noi angajati pe baza recomandarilor vechilor angajati pe locurile de munca vacante, reusesc sa diminueze riscul de a realiza o recrutare gresita, intrucat pot afla mult mai multe detalii despre candidat decat informatiile gasite in CV.

Aceasta metoda de angajare este avantajoasa pentru angajatori prin reducerea numarului de candidati care vor respinge ofertele de locuri de munca in ultimul moment, datorita faptului ca unii candidati au tendinta sa prefere acele locuri de munca unde sunt deja angajati prieteni sau rude, iar informatiile despre locul de munca si despre conditiile de munca sunt mult mai sigure.

Datorita acestei metode de angajare, angajatorii sunt avantajati din punctul de vedere al productivitatii muncii a noilor angajati recomandati de vechii angajati. Se pare ca noii angajati sunt mult mai responsabili la locul de munca, si au sanse scazute de a genera situatii neplacute in comparatie cu ceilalti colegi.


Platforma de recrutare JobsAlert.ro este specializata in cautarea de locuri de munca in strainatate cu contract de munca pentru muncitorii romani in diferite domenii de munca, cele mai multe oferte de munca fiind pentru locuri de munca in Germania.

No comments:

Post a Comment