Friday, June 14, 2013

Romania a scazut cheltuielile alocate fortei de munca

Majoritatea romanilor prezinta un interes crescut asupra ofertelor de munca venite din partea angajatorilor straini, care ofera locuri de munca in strainatate. Cele mai multe oferte de munca adresate muncitorilor romani, cu contract de munca, sunt in continuare locurile de munca din Germania.

Aceste informatii sunt oferite de platforma de recrutare JobsAlert.ro, dedicata cautarii de locuri de munca in strainatate cu contract de munca pentru muncitorii romani, unde zilnic sunt primite peste 1.000 de CV-uri de la muncitorii romani care sunt interesati sa se angajeze la locurile de munca din strainatate, in diferite domenii de munca.

In afara motivelor de natura financiara, muncitorii romani prefera locurile de munca din strainatate datorita faptului ca in Romania se mentine tendinta de restructurare a unor locuri de munca, precum si de scadere a costurilor alocate fortei de munca.

Toti angajatorii suporta cheltuieli directe si indirect pentru forta de munca, in persoana muncitorilor angajati. Muncitorii, conform metodologiei europene, beneficiaza de la angajatori de salariul aferent pentru munca prestata, precum si de protectia sociala si de sanatate, prin costurile suportate de angajator.

Romania, in competitia sa cu celelalte economii din Europa, este in pierdere, inregistrand in trimestrul IV al anului 2012 scaderi ale costurilor pentru forta de munca, precum si o serie de restructurari de locuri de munca din invatamant, administratia publica, industria energiei electrice si termice, sau industria extractiva.

Angajatorii straini solicita forta de munca din Romania, datorita faptului ca muncitorii romani cresc productivitatea muncii si dau randamente ridicate, comparativ cu cheltuielile alocate pentru munca in fapt. 

Pentru munca prestata la locurile de munca din strainatate, muncitorii romani sunt remunerati lunar cu sume importante de bani.


Verificati constant platforma JobsAlert.ro unde puteti vizualiza numeroase locuri de munca in strainatate actualizate zilnic, dar si locuri de munca in Germania.

No comments:

Post a Comment