Sunday, June 16, 2013

Romanii pot pleca la munca in Germania

Desi incepand cu anul 2007, cand atat Romania cat si Bulgaria au aderat la Uniunea Europeana, numeroase familii de muncitori romani si bulgari, au emigrat pe teritoriul german, se pare ca in anul 2011, din cei aproximativ 147.000 de cetateni, unii dintre ei nu s-au integrat, si au avut dificultati in gasirea unui loc de munca.

In sprijinul muncitorilor romani care cauta locuri de munca in Germania, oficialii germani sunt de parere ca muncitorii romani care sunt angajati sau cauta locuri de munca in Germania, nu au motive de ingrijorare. Angajatorii care ofera locuri de munca in Germania pentru muncitorii romani, ofera numeroase beneficii in baza unui contract de munca.

Odata cu ridicarea restrictiilor, in ianuarie 2014, piata muncii se va liberaliza complet, lucru ce este sustinut si de oficialii guvernamentali de la Berlin. Oficialii germani incurajeaza romanii, ce sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate, sa analizeze si sa accepte ofertele de munca lansate de angajatorii din Germania.

Acest fapt este confirmat de declaratia ambasadorului german, Andreas von Mettenheim, care afirma ca romanii care lucreaza in Germania sunt sustinuti de oficialii guvernamentali, care vor facilita integrarea acestora in societate.

Numerosi angajatori care ofera locuri de munca in Germania, solicita forta de munca din Romania.


Cele mai actualizate oferte de locuri de munca in Germania pot fi vizualizate pe portalul JobsAlert.ro, dedicat cautarii de locuri de munca in strainatate cu contract de munca.

No comments:

Post a Comment