Tuesday, July 2, 2013

Muncitorii romani care pleaca in Germania nu acopera cererea de forta de munca

Potrivit revistei germane Focus, incepand cu ianuarie 2014, cand restrictiile de pe piata muncii din tarile membre ale Uniunii Europene, aproximativ 100.000 – 180.000 de muncitori romani si bulgari se vor angaja la locurile de munca din Germania, dupa cum a declarat seful Agentiei Germane pentru Ocuparea Fortei de Munca, Frank-Jürgen Weise.

Cu toate acestea, se pare ca in fiecare an exista aproximativ 200.000 de locuri de munca in Germania, care necesita muncitori calificati si muncitori necalificati.

“Din 2014 ne asteptam la un flux cuprins intre 100.000 si 180.000 de muncitori romani si bulgari.”, a declarat Frank-Jürgen Weise.

Referitor la un alt subiect controversat, si anume tema muncitorilor imigranti care cauta locuri de munca in Germania si beneficiile oferite de sistemul german de asigurari, seful institutiei a adaugat: “Exista suficiente posibilitati sa se abordeze aceste chestiuni. Temeri similare au aparut in 2011, cand s-au ridicat restrictiile pentru cetateni veniti din Polonia, de exemplu. Si aceste temeri nu s-au confirmat.”


Muncitorii romani care cauta locuri de munca in Germania, sunt invitati pe platforma de recrutare JobsAlert.ro. dedicata cautarii de locuri de munca in strainatate pentru muncitorii romani.

No comments:

Post a Comment